Nieuwe revolutionaire generatie beglazing: isolatie en maximale lichtinval

De hoogrendementsbeglazing SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE van Saint-Gobain Building Glass voldoet compromisloos aan de hoogste eisen op vlak van energiezuinigheid en comfort. Haar naam is een samentrekking van de woorden éclat (glans) en lazer. Lazer vanwege de nieuwe productietechniek die wordt gebruikt, éclat staat voor de helderheid. Veel natuurlijke lichtinval, weinig externe reflectie, een uitstekende thermische isolatie en gratis zonne-energie zijn de beloftes die het merk maakt tijdens de lancering van dit revolutionaire product.  

Een oplossing voor de gebouwen van vandaag en morgen

De SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE beantwoordt perfect aan Europa’s behoeftes en uitdagingen op het vlak van gebouwen. De beglazing is geschikt voor nieuwbouwprojecten en energiezuinige renovaties en in het bijzonder voor bijna-energieneutrale gebouwen en passiefhuizen. De beglazing is ook interessant voor openbare gebouwen die veel daglicht nodig hebben. Dankzij de ECLAZ ONE moet u niet meer kiezen tussen natuurlijk licht of energiebesparing, ze gaan samen, hand in hand.

Een nieuwe beglazing met talrijke voordelen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: natuurlijk licht heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Het beïnvloedt vooral ons humeur, vermindert stress en verhoogt de productiviteit. Dankzij de bijzonder hoge lichtinval draagt ECLAZ ONE bij aan het comfort in uw leefruimtes en aan de verbetering van de gezondheid.

ECLAZ ONE zorgt ervoor dat u minder elektriciteit moet verbruiken. De grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval zorgt er namelijk voor dat u minder kunstmatig licht moet  gebruiken. Uw verwarmingskosten gaan eveneens omlaag dankzij de geoptimaliseerde energiebalans (thermische isolatie in combinatie met gratis zonnewarmte).

Vanuit esthetisch oogpunt heeft dit nieuwe product ook een groot voordeel: een minimale weerkaatsing wat voor minder reflectie op de beglazing zorgt. De beglazing heeft eveneens een neutraal helder doorzicht voor een natuurgetrouw effect.

Ten slotte speelt de duurzaamheid ook een belangrijke rol. Het gebruik van ECLAZ ONE in dubbele beglazing compenseert binnen de drie maanden de energie die voor de productie ervan is gebruikt. Dat betekent dat u gedurende de resterende tijd van de levensduur (minstens 30 jaar) substantieel minder CO2 uitstoot. Bovendien heeft ECLAZ ONE een milieuproductverklaring ontvangen in het kader van duurzaamheidprestatiemetingen van gebouwen.

Personaliseerbaar indien nodig

Naast die vele voordelen kunnen er nog verschillende bijkomende functies aan toegevoegd worden, namelijk: akoestische isolatie om geluidshinder te beperken, hoge veiligheid om verwondingen te voorkomen in geval van glasbreuk en het glas vertraagt inbraken zodat inbrekers langer buiten gehouden worden.

Over Saint-Gobain Building Glass

Saint-Gobain ontwikkelt, produceert en verdeelt materialen en oplossingen die het welzijn en de toekomst van ons allemaal verbeteren. Deze materialen komen overal in onze omgeving en ons dagelijks leven voor: in gebouwen, transportmiddelen, infrastructuren en talrijke industriële toepassingen. Ze leveren comfort, prestatie en veiligheid en voldoen tegelijkertijd aan de eisen op het gebied van duurzaam bouwen, de efficiënte omgang met natuurlijke hulpbronnen en de klimaatverandering.